maanantai 26. maaliskuuta 2012

Historiani hoito-opissa

Kävin hermoratahierojaksi Kuopiossa Annikki Kankkusen opissa 1996. Sain kuulla edesmenneeltä monenalan hoito-osaajalta Liisa Kermiseltä, että hän on jäsenkorjauskoulutuksessa Kansanparantaja Raimo Holtilla.

Soitin Kansanparantaja Raimo Holtille ja kysyin pääseekö oppiin. Hän vaan totesi, että voithan yhdeksi viikonlopuksi tulla, että ei sinulle siellä mitään opeteta, mutta kurssimaksu on maksettava. Odottelin kutsua ja sen tullessa mietin, että siinä menee vähätkin rahat ja mitään ei opeteta, mutta päätin, että on tähän ikään elämä ja yhteiskunta on koetellut jo kovalla kädellä, joten päätin lähteä katsomaan mistä on kyse.

Aloitin jäsenkorjausopin Kansanparantaja Raimo Holtin opissa 1997 Lautsiassa, Hauholla. Ensimmäisen kurssin jälkeen yksi vanhoista opissa olevista kysyi Raimolta, että mistä noin omituisen henkilön olet löytänyt. Ajattelin, että siihen kaatuioppi. Hämmästyin, kun puolen vuoden kuluttua tuli kutsu seuraavalle kurssille, ja siitä oppia on jatkunut tänne asti.

Sain kunnian tulla tuntemaan myös edesmenneen Mestariparantaja Pentti Penttilän. Sain Mestariparantajalta vielä hyviä oppeja hänen viimeisinä vuosinaan. Kiitän molempia, Kansanparantaja Raimo Holttia ja edesmennyttä Mestariparantaja Pentti Penttilää, saamastani opista. Sain luvan käyttää Kansanparantajan nimikettä, jonka vain vanhemmat Kansanparantajat voivat antaa.

En ole katunut oppiin menemistä, se on antanut henkistä kasvua ja opettanut ymmärtämään, että kaikki ihmiset on hyväksyttävä sellaisina kuin ovat ja annettava aikaa elämälle. Jokaisella meillä on täällä oma tehtävä -  oli se sitten iso tai pieni, toimisimme sen mukaan mikä tuntuu oikealta.Kansanparantaja /jäsenkorjaaja.Markku Lampinen